Jonathan Hunt oknyomozó újságíró, a New York Times munkatársra múltbeli rejtélyek felderítéséről híres. Kiválóan beszél magyarul, mert édesanyja magyar volt. Régi ismerősöket felkutatni érkezett Magyarországra évekkel ezelőtt, ekkor jutott el Egerbe. Ott megoldotta Jumurdzsák gyűrűjének rejtélyét, majd úgy döntött, Magyarországon marad és új életet kezd.

 

Egy fizikus ismerőse, Gaál Vera révén eljut a debreceni Atommagkutató Intézetbe. Ott találkozik a lány öccsével, a 18 év körüli Balázszsal is. Érdeklődő, tehetséges srác, de sok a vitája a nővérével – így amikor egyik reggel eltűnik, mindenki azt hiszi, egyszerűen megszökött. Búcsúlevelében azonban van egy különös mondat, ami azt sugallja, nem ez történt. Jonathan vállalja, hogy segít Balázs keresésében – és eközben félelmetes titokra bukkan...

 

 

A játék menete

A Miazma négy nap történetét meséli el. Az első, rövid napon megismered a főszereplőket és a játék kezelését.

 

A második napon megkezdődik a nyomozás: főhősünk, mint egy alapos detektív, kihallgat mindenkit és igyekszik megismerni mindazokat, akik tudhatnak valamit a rejtélyes esetről. Ekkor ismerkedsz meg azokkal a helyszínekkel és személyekkel – többek között az Atomki laboratóriumaiban – , akik később nagy segítségedre lesznek! Érdemes mindenkit meginterjúvolni, mert a sok beszélgetés hasznos információkat rejt, de akár meg is szakíthatod azokat egy kattintással (X) – Jonathan úgyis jegyzetel.

 

 A harmadik napon már használnod kell a megszerzett ismereteket. Érdemes a kezedbe kerülő dokumentumokat is alaposan tanulmányoznod – azokat is, amelyek elsőre nem tűnnek különösebben fontosnak!

 

A negyedik nap váratlan fordulattal indul, amelynek következtében végül egy hatalmas, nonlineáris rejtvénykomplexum közepébe kerülsz. A megoldáshoz nagyon jól jönnek majd a második napon szerzett információk az egyes laboratóriumokkal és vezető tudósaik személyes hobbijával kapcsolatban. Sose hátrálj meg a feladatoktól, megoldhatók!

 

Rendszerkövetelmények

Core2 Duo processzor, 2GB RAM, 6.1GB szabad hely, 512MB VGA, 720p monitor, hangszóró vagy fejhallgató, WinXP, Vista, Win7, Win8.1... operációs rendszer

A játék futtatásához 1280x720 (vagy ennél jobb) felbontásra képes monitorra van szükség!

 

Telepítés, indítás

Helyezd a DVD-t a meghajtóba és válaszd a Telepítés parancsot! Kövesd az utasításokat.  Ha a telepítés nem indul automatikusan, futtasd a DVD-ről a Miazma_Setup.exe fájlt. (A játék nagy mérete miatt a folyamat eltarthat egy ideig).

 

A telepítés után az Asztalon megjelenik a Miazma ikon. Legyegyszerűbben ezen kattintva indíthatod el a játékot.

Ezt követően a FŐMENÜ jelenik meg. Innen a BEÁLLÍTÁSOK menüpont alatt választhatod ki a számodra megfelelő paramétereket (ld. alább).