Bevezető

Jonathan Hunt oknyomozó újságíró, a New York Times munkatársra, múltbeli rejtélyek felderítéséről híres. Kiválóan beszél magyarul, mert édesanyja magyar volt. Régi ismerősöket felkutatni érkezett Magyarországra évekkel ezelőtt, ekkor jutott el Egerbe. Ott megoldotta Jumurdzsák gyűrűjének rejtélyét, majd úgy döntött, Magyarországon marad és új életet kezd.

 

Most épp Debrecen felé tart, az Atommagkutató Intézetbe. Már várja egy ismerőse, az intézet munkatársa, Gaál Vera. Az irodájába viszi Jonathant, ahol ott van Vera öccse, a 18-20 év körüli Balázs is. Jó srác, csak rosszul tűri, hogy Vera a kelleténél jobban anyáskodik fölötte. Így senkit se lep meg igazán, amikor egyik nap váratlanul eltűnik.

 

Az első jelenetet játszhatod OKTATÓ módban is, ami végigvezet a fontosabb kezelési funkciókon. Ha több segítségre van szükséged, nézd meg a Kezelés útmutatót!

 

Ez a végigjátszás elsősorban támpontokat szeretne adni, nem írja le lépésről-lépésre a játékot. Célja, hogy egy kis súgással magad jöjj rá a helyes megoldásra, és így megmaradjon a felfedezés öröme. Ahol ennél többre van szükség, a megoldást SPOILER felirat mögé rejtettük. Ha még így se sikerül, egyes rejtvényeket egy beépített funkció segítségével át tudsz ugrani – pontosabban a program megoldja helyetted.

 

A legfontosabb: mindenhol alaposan nézz körül és beszélj mindenkivel! Ha szükséges, használd a súgót!

 

TOVÁBB