Tippek

Így játssz!

Mindig reális megoldásokat keress: gondolj arra, mi lehet a legjobb ötlet az adott helyzetben? Bár a történet egy atommagkutató intézetben zajlik, nem szükséges, hogy járatos légy a fizikában.

Kérdezz!
Beszélj mindenkivel mindenről! Ha nem jutsz hozzá egy fontos információhoz, elakadsz a nyomozásban!

Nézz jól körül alaposan!
A kurzor mozgatásával keresd a jeleket, amelyek aktív területekre (hotspotokra) utalnak: nagyító, kéz, fogaskerék, buborék, iránytű, stb. (Könnyített módban a SÚGÓ gomb is segítségedre lehet.)

Vizsgáld meg, olvasd el!
Ha felnagyítottál egy tárgyat vagy dokumentumot (jobb gombos kattintás a tárgy ikonján az inventory-ba), jól nézd meg! Előfordul, hogy van ott még teendő. Vigyázz, néha a dokumentumok több oldalasak!

Kombinálj!
A tárgyakat a megfelelő helyen használhatod, vagy néha az inventory-ban egymással kombinálhatod! A felvett tárgy ikonja megszűnik áttetszőnek lenni ott, ahol egy másik tárgyon vagy személyen használható. Ekkor az adott helyen megjelenik egy fogaskerék ikon.

Rendszerezz, jegyzetelj!
Jól teszed, ha te magad is jegyzetelsz (akár egy nyomozó vagy kutató)! Ez különösen a 4. napra érvényes, amikor több szálon fut a nyomozás. Az információkat rendszerezned kell ahhoz, hogy ne veszítsd el a fonalat! Mert minden mindennel összefügg...

Használd a feliratozást!
Ha a beállításokban bekapcsolod az automatikus feliratozást (FELIRATOK = BE ), az elhangzó szöveget a képernyőn olvasva is követheted. Így érthetőbb, és könnyebb megjegyezni a lényeget.

A hangjelzésekre is figyelj!
Egyes rejtvények megoldását hangeffektek is segítik.

Ments többször!
Automatikus mentés készül a mindenkori legutolsó állapotról, amit a FOLYTATÁS gombbal tölthetsz be. Előfordulhat azonban, hogy visszakeresnél egy korábbi játékállást, vagy a technika ördöge közbelép és elvész az utolsó pozíció. Ha vannak mentéseid, ilyenkor nem az elejéről kell újrakezdened.

Fontos:
Ne tölts egy óránál hosszabb időt egyhuzamban a számítógép előtt! Állj fel, készíts egy teát, tégy egy kört a lakásban, mozgasd meg a tagjaidat és csak utána folytasd a játékot.